ملكه بإحساسي
ملكه بإحساسي
ملكه بإحساسي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات ملكه بإحساسي
 
الرئيسيةملكه بإحساسيأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري يمم يم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
غموض

غموض


عدد المساهمات : 267
نقاط : 700
تاريخ التسجيل : 25/06/2010

محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري يمم يم  Empty
مُساهمةموضوع: محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري يمم يم    محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري يمم يم  Emptyالثلاثاء أكتوبر 12, 2010 4:25 pm






محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري يمم يم  2





محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري




المقادير:
1- كرنبه ( ملفوف ) متوسطه الحجم
2- 12 كيلو بندورة
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات ثانية للمحشى)
ملاحظه ممكن تضعي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه

الطريقة :
1-يسلق ورق الكرنب بعد فصله (سلق خفيف وليس قوى )
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه البندورة بعد ما تعصر فى الخلاط ويترك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات، ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرص فى الاناء وبعد ما تمليه ترشين عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه كلها .



وبا الف هنى وشفى ...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشي الكرنب (الملفوف)مقدم من المطبخ المصري يمم يم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ملكه بإحساسي  :: أطباق ملكه بإحساسي-
انتقل الى: